Цікаві та корисні факти про сніданок

  • Цікаві та корисні факти про сніданокУ кожного народу свої смаки та уподобання. Так, наприклад, англійці готують на сніданок вівсянку, яйце некруто і міцний свіжозаварений чай. Американці найчастіше вранці апельсиновий сік п’ють, їдять пластівці або мюслі, тости, бутерброди з горіховим маслом. А ось традиційний французький сніданок – це круасани і чашка кави з молоком.
  • Вважається, що найкорисніший сніданок – англійська, найшвидший американський, а найсмачніший – французький. Що ж, нам є чому повчитися!
  • Багато вчених вважають, що дорослі люди можуть починати свій раціон прямо з обіду. А думка про важливість щільного сніданку, вважається, було запущено американськими виробниками кукурудзяних пластівців.
  • Приказка: «Сніданок з’їж сам, а вечерю віддай ворогові» швидше за все, далека від істини. Відпочивши уві сні, наш організм не потребує відразу у великій кількості їжі. Перетравлення їжі це важкий процес. Він триває 3-4 години. Виходить, щільно поснідавши і відправившись на роботу, ми не даємо їжі нормально перетравитися.
  • Як вважають фахівці інституту харчування, в ідеалі сніданок повинен складатися: з злаків – для припливу енергії; з фруктів – для негайного викиду енергії і вітамінів; з молочних продуктів – для білків і мінеральних речовин.
  • Американські вчені прийшли до висновку, що діти і підлітки, які снідають – показують більш високий рівень розумових здібностей і більш високу відвідуваність, ніж ті, хто звик обходитися без сніданків.
  • Є докази, що прийом сніданку зміцнює пам’ять і підвищує успішність дітей в школі. Просто, коли школяра не відволікає почуття голоду він поринає з головою в навчання.
  • Найдорожчий сніданок був поданий в Швейцарії в 2003 році. Це сталося в самому високогірному обертовому ресторані світу. Уявіть, в самому центрі льодовика, в оточенні фантастичних гірських вершин – компанія мільйонерів поснідала на 600.000 євро:) Всі відомі делікатеси були на столі.
  • За статистикою, ті автолюбителі, хто не снідає вдома частіше стають учасниками ранкових дорожньо-транспортних пригод.
  • Дієтологи рекомендують починати ранок зі склянки води, чаю або соку. Рідина допоможе організму прокинутися і почати процес травлення. Не нехтуйте також молочними продуктами.
  • Фахівці радять «жайворонкам», відмовити під час сніданку від кави. А от зелений чай – то, що треба. І головне, не забудь щільно поснідати. У «сов» все зовсім навпаки. Вранці їм просто не обійтися без чашечки кави. Він допомагає їм підбадьоритися. У «сови» в ранню годину апетит ще спить. Тому сніданок у сови повинен бути легким. Зате через годину-другу – саме час підкріпитися
  • Папа Римський найчастіше їсть на сніданок… піцу! Він навіть благословив виробників піци, і це не дивно – бо він не визнає ніякої іншої їжі, крім піци: їсть її на сніданок, на обід і на вечерю:)
  • Традиція пити щоранку апельсиновий сік закладена у всіх європейських країнах та Америці. І зовсім не даремно. Сік дає гарний запас вітаміну С на весь день.
  • З’їжте мюслі з молоком на сніданок і ви не захочете їсти до самого обіду, до того ж це блюдо дасть необхідну кількість енергії.
  • Бразильські вчені виявили цікавий факт: люди, які з’їдають хоча б по три яблука в день, втрачають у вазі. Це пояснюється тим, що в яблуках багато клітковини і води, тому іншої їжі потрібно менше.
  • Наймасовіший сніданок відбувся в 1998 році – в Дубаї. У цьому сніданку взяло участь 13.797 людина!
  • За статистикою, В Росії, сьогодні не снідають близько 15% людей. А саме рекордна кількість відмов від сніданку в Німеччині. Рівно чверть (25%) німців не снідає.
  • Деякі пропускають сніданок, прагнучи схуднути, але насправді, вони при цьому швидше додають у вазі, ніж його втрачають. Пам’ятайте: відмова від сніданків найбільш ймовірно призводить до ожиріння.
  • Як вважають багато дієтологів, наш настрій, наша пам’ять, мислення залежить від того, що ми з’їли. Вчені інституту харчування відкрили у цій області досить багато цікавих фактів , які можуть бути корисні кожному з нас. Наприклад, в результаті прийому солодощів вранці ми не досягаємо бадьорого стану, а навпаки – активність організму знижується.
  • Ковбаса, яйця, шинка мають у своєму складі високий вміст холестерину і жиру. Ці речовини повільно перетравлюються і викликають сильний відтік крові від мозку. Це призводить до уповільнення розумових процесів.
  • Мадонна перед сніданком як мінімум три години займається йогою. А потім з’їдає на сніданок рідкий овочевий супчик і випиває склянку натурального соку. Гай Річі до речі, благає її хоч трошки виправитися:)
  • Виявляється, не можна робити зарядку вранці натщесерце! Якщо ви нічого не з’їсте перед ранковою пробіжкою, організму загрожує нестача цукру. Що призводить до загальмованості (весела пробіжка вийде:)
  • Чим рясніше сніданок, тим менше людина з’їдає протягом дня. Вранці краще віддати перевагу білковій їжі. Тоді вдень ви довго не відчуєте голоду.
  • Жителі одного португальського міста встановили рекорд – приготували і з’їли найбільший в світі сніданок. У перебігу, 10 годин близько 25.000 чоловік вжили 10 тонн молока і 35 тисяч упаковок кукурудзяних пластівців.
  • Порада фахівців: у сніданку дотримуйтесь міри. Найкраще полегшити собі сніданок – їжте каші, яблука, соки, все, що легко перетравлюється. Не можна з ранку їсти м’ясо, рибу. Краще перенести «важкі» продукти на вечір.
Поделиться в соц.сетях:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.