Цікаві факти про алкогольні напої

Цікаві факти про алкогольні напоїПредставляємо вашій увазі підбірку цікавих і маловідомих фактів про алкоголь та алкогольні напої. Думаємо, в дні Новорічних і Різдвяних свят ця тема актуальна;)

Ми ні в якому разі не пропагуємо алкоголь і вважаємо його отрутою №1 у світі!

  • Whiskey і whisky — один і той же напій. Тільки перший варіант написання використовується для американського та ірландського віскі, а другий — для канадського і шотландцями.
  • Міцні спиртні напої, такі, як коньяк, віскі і бренді, спочатку безбарвні, на відміну від пива і вина. Їх золотисто-коричневий колір, так само як і інші відтінки, обумовлений процесами старіння під час витримки в дерев’яних бочках.
  • В текілі немає ніяких черв’яків. Гусінь метелика Hipopta Agavis, яку помилково називають черв’яком, знаходиться в іншому мексиканському напої — мескале, але отримують його з іншого рослини, ніж текілу.
  • Бурбон названий так по назві округу в американському штаті Кентуккі, де цей напій проводився з 1789 року. Слід зазначити, що в даний час в окрузі Бурбон бурбон не виробляють.
  • Терновий джин (sloe gin) — не джин, а лікер, приготований на основі ягід терну.
  • У досить добре оснащеному барі з присутніх у ньому напоїв можна приготувати 17 864 392 788 різних коктейлів
  • Перші колоністи в Новій Англії взимку часто виставляли за двері бочки сидру. Вода вимерзала, вміст спирту в напої збільшувалася.
  • Шотландське віскі зобов’язане своїм незвичайним «ароматом димку» особливостям технології виготовлення. Ячмінний солод, що використовується в якості сировини, піддається димової сушки — паливом служить торф.
  • Біле вино неможливо отримати з червоних сортів винограду
  • Більшість вин з віком псується.
  • Мускат, в перекладі з італійського, — вино з мухами.
  • В уельській (валлійською мовою пиво позначається словом cwrw. Вимовляється воно як «ку-ру».
  • У британському флоті з 1651 по 1970 рік кожному морякові щодня видавалася порція рому.
  • У пляшці шампанського близько 49 мільйонів бульбашок вуглекислого газу.
  • У спиртних напоях можна знайти 13 життєво необхідних для нашого організму мінеральних речовин.
  • Для виготовлення кращих сортів портвейну досі використовується виноградний сік, отжимаемый шляхом тупцювання голими ногами в бочці з виноградом.
  • Максимально можлива фортеця спирту — 96 градусів (медичний спирт). Це обумовлено, що 100-відсотковий спирт вбирає в себе вологу з повітря і саморазбавляется.
  • Пляшки для шампанського ємністю більше стандартних 0,75 л носять власні імена, причому в більшості випадків — біблійні.
Поделиться в соц.сетях:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.