Топ-10 найбільш корисних солодощів

Топ-10 найбільш корисних солодощівВсі ми просто обожнюємо солодке! Але медики і дієтологи постійно нам говорять про шкоду для організму сучасних смакоти з різних замінників і підсолоджувачів. Пропонуємо обійтися «малою кров’ю» і замінити калорійну «хімію» натуральними продуктами. Ось 10 корисних солодощів, які не заподіють вам шкоди. Звичайно, якщо є їх в розумних кількостях.

Чорний шоколад

Доведеться забути про дивовижний смак молочного шоколаду і полюбити гіркий. У ньому менше калорій і цукру, зате безліч інших корисних речовин: антиоксиданти, флавоноїди (дбають про капілярах і справляють седативну дію), кальцій, білок, залізо, магній і вітаміни.

Зефір

Набагато менш калорійний, ніж більшість солодощів. Містить багато заліза, фосфору і білків, які зміцнюють м’язову тканину.

Мармелад

Корисний, перш за все, завдяки натуральному компоненту — пектину, який надає йому желеподібну форму. Пектин знижує рівень холестерину, виводить токсини і нормалізує діяльність шлунково-кишкового тракту. Крім того, в мармеладі відносно небагато калорій!

Пастила

У розумних кількостях пастилу можна їсти, не побоюючись за свою фігуру. Вона, як і мармелад, зменшує негативний вплив радіації та виводить з організму солі важких металів.

Мед

Містить стільки ж калорій, скільки і цукор, але набагато солодший, тому і потрібно його менше. Наприклад, якщо ви звикли класти в чай дві ложки цукру, то, замінивши його медом, можна цілком обійтися і однією. Крім того, в меді містяться необхідні організму вітаміни, мінерали та амінокислоти. У 100 г меду міститься добова норма магнію, марганцю і заліза. Однак нагадаємо, що мова йде саме про натуральному меді, а не його штучних замінниках.

Халва

Вона не тільки виключно смачна, але і надає омолоджуючу дію на організм. Вітаміни А, Е і групи в складі халви благотворно впливають на стан шкіри, а також зміцнюють серцево-судинну систему. Не секрет, що халву здавна використовують і в косметичних цілях. Наприклад, маска з халви ефективно діє на суху шкіру.

Цукати

Натуральний продукт, в якому міститься багато цінних вітамінів-антиоксидантів: бета-каротину, токоферолу та аскорбінової кислоти. Цукати покращують пам’ять, допомагають краще зосереджуватися, знімають втому і тримають нерви під контролем. При цьому вони корисні і низькокалорійні.

Варення

Джерело вітамінів і мінералів. Однак для збереження корисних властивостей його не можна варити по «бабусиним рецептом». Готувати потрібно варення-«п’ятихвилинку» або холодний джем. Найбільш корисними по праву вважаються малинове, айвове, кизилове і горіхове варення.

Тростинний цукор

Ще 20 років тому західні дієтологи заявили про те, що коричневий тростинний цукор куди корисніше класичного очищеного білого. Минулий мінімальну промислову обробку, тростинний цукор корисний для організму, так як завдяки мелясі містить цілий комплекс корисних мікроелементів (кальцій, магній, залізо, фосфор, калій).

Фрукти і ягоди

В них міститься маса вітамінів, мікроелементів, мінеральних солей і антиоксидантів, необхідних для нашого здоров’я і довголіття. Фрукти і ягоди дуже поживні, так як в них багато органічних кислот, ефірних масел, білків, вуглеводів, дубильних, пектинових речовин і настільки важливою для травлення клітковини. Здавна вони цінувалися своїми лікувальними властивостями. Для бажаючих схуднути клітковина фруктів і ягід — найкращий помічник.

Поделиться в соц.сетях:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.