Незвичайні факти про харчові продукти

Незвичайні факти про харчові продуктиЯблука

Яблука допомагають прокидатися вранці краще, ніж чашка кави.

Арахіс

Арахіс використовується при створенні динаміту.

Виноградний сік

Виноградний сік містить ацетальдегід (близький хімічний родич формальдегіду – отруйної рідини для бальзамування), етилацетат (використовується як розчинник лаку), ацетон (використовуваний в рідині для зняття лаку), оцтову кислоту (оцет) і деякі хімічні речовини під назвою гексеналы, які надають свіжоскошеної траві її характерний запах.

Віскі

Хіміки виявили більше 300 речовин, що додають особливий смак шотландському віскі.

Дятел

У стародавньому Римі є м’ясо дятла вважалося грішним.

Кола

500 мл звичайної коли містять стільки ж кофеїну, скільки чашка кави.

Насіння

Харчова цінність насіння кабачка і гарбуза підвищується з віком. Ці насіння відносяться до продуктів, які по мірі розкладання стають більш поживними. Згідно з дослідженнями, проведеними на массачусетській експериментальної станції, в насінні кабачки і гарбузи, що зберігалися більше п’яти місяців, вміст білка підвищений.

Цукор

Рафінований цукор – єдиний з відомих продуктів, який не містить ніяких поживних речовин, крім калорій.

Чіпси

В середньому кілограм картопляних чіпсів стоїть у двісті разів дорожче, ніж кілограм картоплі.

Сіль

Людина використовує в їжу тільки 5 відсотків виробленої кожен рік солі. Інша частина використовується для таких різноманітних цілей, як консервування м’яса, прокладання доріг, виробництво кормів для худоби, дублення шкіри, а також виробництво скла, мила, золи і миючих засобів.

Терміти

У багатьох племенах Південної Африки терміти підсмажуються до орехообразного стану і поїдаються жменею як закуска. Також варто відзначити, що в деяких спеціалізованих продуктових магазинах в США і Європі цінитель екзотичних делікатесів може придбати такі страви, як мурахи в шоколаді, зацукровані бджоли і маринована бичача мошонка.

Поделиться в соц.сетях:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.